En älg, en ko, en Holmsundsbo

Vi åkte ut till Holmsund, till havet, för att inleda Inlandsturnén. Q-ben var ett nästan osannolikt ställe, en stor, fin salong. Allt var splitternytt, i logen luktade det fortfarande målarfärg. “En lukt av framgång” som Lasse sa. Det hängde stora draperier från taket, som man lätt gick vilse bland. Men vi hittade fram till scenen ändå. Vi är nästan ett Holmsundsband (om man räknar lite generöst på det, skippar det här med flera generationer bak i tiden o.s.v) Det är i alla fall bara en av oss, Johan, som inte hängt runt på Himmelska fridens torg eller startat gräsbränder på Omberget i unga år. “Mammas aceton och en tändsticksask kan man ha mycket kul med” sa Lasse, som överlag sa så mycket roligt under giget att vi andra knappt kunde spela för vi skrattade så hejdlöst. Det hanns även med ett besök på Kajutan, där det beställdes Kaprikosa (Capricciosa) och Sjupp (7UP). Vi hade en lysande kväll i skärgården, trots uselt Aprilväder och Oskars tandvärk. Nu väntar bortamatcherna, inåt landet. Vi får se om de ropar “En älg, en ko, en Holmsundsbo” åt oss när vi kommer.

Lasse berättar om “Ränta”. Knaster i köttkvarnen. Kö i charken.

Lasse berättar om repliften på Omberget, och hur handvass han var.

Leave a Comment  • Följ mig på Spotify

  • Upcoming shows

    No shows booked at the moment.