Vad gör man på ett gym? Egentligen?

En gång när jag var och tränade dök det upp en liten tjej som tog sig an maskinerna på ett helt nytt sätt. Hon visste inte hur det var tänkt att man skulle göra. Dessutom var allt i fel proportion för henne. Så hon hittade på. Det var det bästa jag sett hända på ett gym, någonsin. Upplevelsen stannade kvar i mig. Jag upptäckte sen att den hörde ihop med “Possible You”. Så det fick bli berättelsen till videon. Inför inspelningen var jag och Simon (som filmat och klippt allting) lite nervösa. Tänk ifall vår skådespelerska, Elisa, inte skulle komma på några rörelser i maskinerna. Jag hann knappt hälsa på Elisa förrän hon var ute i gymmet och undersökte allting. “Vad är det här? Vad gör man med den här?” Och så prövade hon. Hittade på. Upptäckte. Lekte. Hon hade precis den där underbara nyfikenheten och fantasin som jag var ute efter. Hon var helt orädd, och ett med sin kropp. Experimenterade, la på mer vikter, gjorde moonwalk på löpbandet, gick armgång på skivstången. Rasmus som skötte B-fotot blev så inspirerad att han ställde sig på dips-stativet när han skulle dricka sitt kaffe. Vi höll till på Umeå Energis gym, bussigt av dem att låna ut det till oss. I slutet av dagen när vi skulle säga hej då, kom Elisa fram och gav mig en kram. Sen ville hon pröva att lyfta mig. Men jag var för tung. “Jag får träna i några år först” sa hon. Vi tittade på varandra och flinade, ögonen gnistrade. Och sen på kvällen kom det tårar i mina. Jag var så glad över mötet med Elisa. En fullständigt enastående 8-åring. Vad tror ni att hon tränar för i videon?

Leave a Comment  • Följ mig på Spotify

  • Upcoming shows

    No shows booked at the moment.